Vent venligst ...


Loading...

Installation i Magento

Betalingsmodul til Magento

Med Bamboras gratis betalingsmodul til Magento kan du hurtigt og nemt modtage betalingskort i din webshop. Magento er en professionel og gratis open source e-commerce-løsning, som er baseret på PHP og MySQL.


Bambora-modulet er let at installere og bruge i din Magento-shop – så kan du holde fokus på din forretning.


Følg guidens 4 trin, så kan du tage imod kortbetalinger!

1. Lav en Bambora-konto

For teste betalingsmodulet skal du have en testkonto hos Bambora. Det er gratis og tager kun få minutter at lave en testkonto til din virksomhed. Når kontoen er oprettet, vil du få et unikt test-forretningsnummer (merchant number), som skal bruges til testbetalinger.

Få en gratis testkonto


På trin 2 i bestillingsguiden under “evt. kommentar” skal du angive, at du ønsker en testkonto.

Du skal blot se bort fra priser mv. i bestillingsguiden.

Hvis du senere hen ønsker at modtage rigtige betalinger med betalingsmodulet, så opdaterer Bambora din testkonto til en produktionskonto. På den måde slipper du for at skulle oprette en ny konto ved Bambora.

2. Installer Bamboras betalingsmodul i Magento

OBS! Inden du går i gang med installationen, så husk at tage backup af dit eksisterende website!

Det er let og ligetil at installere Bamboras modul til Magento: Start med at hente vores seneste plugin Download Bambora til Magento her (bemærk: Vælg .tgz-filen).


Følg trinene herunder.


1) Log ind på din Magento-administration.

2) Navigér derefter til: System -> Magento Connect -> Magento Connect Manager. (Se billede 1)

3) Log ind på Magento Connect med din administrator-bruger. (Se billede 2)

4) I boksen "Direct Package File Upload" finder du den fil, som du downloadede fra GitHub tidligere.

5) Tryk på "Upload".


Bamboras betalingsmodul installeres nu i Magento. Når installationen er færdig, vil der i bunden stå ’Procedure Completed’. Tryk herefter på knappen ’Refresh’.

For at afslutte installationen trykker du på knappen ’Return to admin’, der findes øverst på siden.

3. Aktiver Bamboras betalingsmodul i Magento

For at aktivere Bambora-modulet skal du logge ind i din administration til Magento. Når du er logget ind, skal du vælge menuen System -> Configuration. Herefter skal du vælge punktet Payment Methods i menuen til venstre (findes næsten i bunden i gruppen Sales). Bambora vil her stå på listen over mulige betalingsmetoder til Magento. Det vil se ud som vist på billede 5.


Hvis Bambora ikke er at finde på listen, så kan det skyldes, at cache er aktiveret i Magento. Prøv derfor at tømme cachen (via indstillingerne i din browser) eller genstarte din webserver (hvis du har mulighed for dette). Caching i Magento kan midlertidigt deaktiveres i menuen System -> Cache Management -> All Cache, der sættes til Disable.

Du skal nu aktivere Bambora som betalingsmodul. Det gør du ved at sætte ”Enabled” til YES (se billede 6). Du skal herefter angive dit forretningsnummer (merchant number), som du har modtaget af ePay (enten et test- eller produktionsforretningsnummer).

Når du har angivet disse oplysninger, skal du trykke på knappen ’Save Config’ (den orange knap i toppen). Bambora-modulet er nu aktivt i Magento.

OBS! Det er vigtigt, at du aktiverer den nederste indstilling ved navn ”Send Email Order Confirmation”. Sker dette ikke, vil der ikke blive afsendt en ordrebekræftelse til kunden per e-mail, når betalingen er gennemført!
I punkt 2 under Opsætning kan du læse mere om, hvordan du indstiller Bamboras betalingsmodul.

Saved CC

Du skal deaktivere betalingsformen ”Saved CC” som vist på billede 7. Denne betalingsform har intet med Bambora-modulet at gøre.

4. Test betalingsmodulet

 

Hvis du har sat Bambora-modulet til Magento op med et test-forretningsnummer (merchant number) fra Bambora, kan du let teste, om systemet fungerer korrekt.

Du skal sørge for, at det domæne, som du tester fra, er opsat inde på din konto i Bambora under Indstillinger -> Betalingssystemet. Hvis domænet ikke opsat, vil Bambora ikke kunne åbne betalingsvinduet og præsentere det for dine kunder.

Du skal blot gennemføre et køb, som enhver kunde vil gøre det på siden. Når du går til checkout, og har valgt at betale via ePay, vil en side komme frem som vist på billede 8. Her vil der være en beskrivelse til kunden, om hvordan betalingen foregår.


Når kunden har godkendt sin ordre, bliver vedkommende sendt videre til en side, hvor ePays betalingsvindue åbnes automatisk. Se eksempel på betalingsvinduet i billede 9. Du kan selv tilføje dit eget logo samt virksomhedsoplysninger i toppen af vinduet. Disse indstillinger laver du i Bambora-administrationen under Indstillinger -> Betalingsvinduet.

Kunden kan vælge mellem alle de betalingsformer, som du har koblet på din konto ved Bambora.

Når kunden har gennemført sin betaling og lukket betalingsvinduet, vil kunden blive sendt til en bekræftelsesside defineret i Magento (se billede 10).

Ordreforløbet er nu færdigt for kunden. Ordren er modtaget i butikken, og betalingsoplysningerne er modtaget hos Bambora.

Fork me on GitHub